Hidegen préselt tökmagőrlemény:
Magas a fehérjetartalma, alacsony a szénhidráttartalma és zsírszegény. Emésztési panaszok kezelésére mindenképpen próbálja ki, mert magas a rosttartalma. A tökmagnak magas az E-vitamin tartalma segít megelőzni az érfal-betegségeket, valamint jótékony hatású a szív- és érrendszeri panaszokra, az agyműködésre. Szakemberek már olyan hatásáról is beszámoltak, mely szerint a meddőség elleni küzdelembe is segítheti a nőket és a férfiakat egyaránt. A tökmagliszt vas tartalma is kiemelkedő ezért természetes vasforrás lehet mindazoknak, akik veszélyeztetett csoportba tartoznak: nők, kisgyerekek, serdülőkorúak, idősebb korúak. Kiemelt csoport a kismamák csoportja, hiszen az Ő esetükben kifejezetten veszélyes a vashiány.
Átlagos tápérték (100g termékben):
- Fehérje: 54g
- Szénhidrát: 15g
- Rost: 6g
- Zsír: 12g, ebből telített: 2,4g, omega-6: 5,5g
- Nátrium: 30mg
- Energia: 384kcal/1574kJ
Hidegen préselt mákőrlemény:
Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.
Segít fokozni a szervezetvédekező mechanizmusát.
Növeli a szellemi teljesítőképességet.
A gyümölcsből és mákőrleményből víz hozzáadásával finom édességet lehet készíteni (pl.: golyókat), illetve sütemények, muffin tésztához lehet adni, mint édesítőt, vagy mint gyümölcs-ízt.
Átlagos tápérték (100g termékben):
- Fehérje: 31g
- Szénhidrát: 16g
- Rost: 10g
- Zsír: 12 g, ebből telített: 1,3g, omega-6: 8.5g
- Nátrium: 45mg
- Energia: 313kcal/1282kJ
Hidegen préselt dióőrlemény:
A dió különösen hasznos emésztőrendszerre: hasmenés esetén, felfúvódásra, étvágytalanság ellen, gyomorhurutra, gyomorfekélyre.
Azok a májbetegség miatt nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik, mert serkenti a májműködést.
Javítja a termékenységet és a hormonháztartást.
Foszfortartalma javítja a memóriát, értékes magnézium tartalma viszont stressz oldó hatású.
Dióbél tartalmaz cinket, rezet, mangánt, nátriumot, vasat, szelént, káliumból 450 mg-t, foszforból 380 mg-t, kalciumból 99 mg-t.
Hidegen préselt lenmagőrlemény:
A hideg sajtolásos olaj gyártás során visszamaradt csökkentett olajtartalmú lenmag őrleménye. A lenmag népi gyógyászati felhasználása sokrétű.
A magban található nyálkaanyagoknak köszönhetően a bélben megduzzad nyomást gyakorol, a bélfalra ez által hozzájárul a káros méreganyagok kiürüléséhez.
Rosttartalma miatt gátolja a Candida szaporodását a bélrendszerben, növényi hatóanyagai pedig rákellenes hatással rendelkeznek.
A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 %-a esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58% nélkülözhetetlen zsírsav, amiből tökmagban 15%, a dióban csak 5% van.
A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége van, ezért az egyik legértékesebb táplálékunkká vált.
Átlagos tápérték (100g termékben):
- Fehérje: 34,7g
- Szénhidrát: 9g
- Rost: 35g
- Zsír: 8,3g, ebből telített: , omega-3: 4g, omega-6: 2g
- Nátrium: 50mg
- Energia: 249 kcal/ 1020kJ
- Fehérje: 32g
- Szénhidrát: 6g
- Rost: 26g
- Zsír: 11,3g, ebből telített: 1g, omega-3: 2,1g, omega-6: 6g
- Nátrium: 15mg
- Energia: 302kcal/1238kJ
Megrendeléseinket már országosan is teljesítjük, akár elõre utalással, akár utánvéttel is (ami még plusz költség 500.- forint). A csomagküldés Vatera futárral (MPL) történik.
Jótállás köteles terméket nem forgalmazunk!
Bankszámlaszámunk: (Tenkes László és Tenkes-Ónodi Krisztina számlaszáma)
Vásárlásnál oda írható megjegyzésbe, termék vásárlás. Számlát állítunk ki amennyiben igényli, ellenkező esetben nyugta kerül kiadásra a vásárlásról.
K&H Bank 10402771-86767254-90761006