hidegen préselt mag őrlemények

Hidegen préselt tökmagőrlemény: 

Magas a fehérjetartalma, alacsony a szénhidráttartalma és zsírszegény. Emésztési panaszok kezelésére mindenképpen próbálja ki, mert magas a rosttartalma. A tökmagnak magas az E-vitamin tartalma segít megelőzni az érfal-betegségeket, valamint jótékony hatású a szív- és érrendszeri panaszokra, az agyműködésre. Szakemberek már olyan hatásáról is beszámoltak, mely szerint a meddőség elleni küzdelembe is segítheti a nőket és a férfiakat egyaránt. A tökmagliszt vas tartalma is kiemelkedő ezért természetes vasforrás lehet mindazoknak, akik veszélyeztetett csoportba tartoznak: nők, kisgyerekek, serdülőkorúak, idősebb korúak. Kiemelt csoport a kismamák csoportja, hiszen az Ő esetükben kifejezetten veszélyes a vashiány.

 

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje:  54g
  • Szénhidrát: 15g
  • Rost: 6g
  • Zsír: 12g, ebből telített: 2,4g, omega-6: 5,5g
  • Nátrium: 30mg
  • Energia: 384kcal/1574kJ 

 

Hidegen préselt mákőrlemény:

Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.
Segít fokozni a szervezetvédekező mechanizmusát.

Növeli a szellemi teljesítőképességet.
A gyümölcsből és mákőrleményből víz hozzáadásával finom édességet lehet készíteni (pl.: golyókat), illetve sütemények, muffin tésztához lehet adni, mint édesítőt, vagy mint gyümölcs-ízt.

 

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 31g
  • Szénhidrát: 16g
  • Rost: 10g
  • Zsír: 12 g, ebből telített: 1,3g, omega-6: 8.5g
  • Nátrium: 45mg
  • Energia: 313kcal/1282kJ

                       Hidegen préselt dióőrlemény:

A dió különösen hasznos emésztőrendszerre: hasmenés esetén, felfúvódásra, étvágytalanság ellen, gyomorhurutra, gyomorfekélyre.

Azok a májbetegség miatt nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik, mert serkenti a májműködést.

Javítja a termékenységet és a hormonháztartást.

Foszfortartalma javítja a memóriát, értékes magnézium tartalma viszont stressz oldó hatású.

Dióbél tartalmaz cinket, rezet, mangánt, nátriumot, vasat, szelént, káliumból 450 mg-t, foszforból 380 mg-t, kalciumból 99 mg-t.

 

Hidegen préselt lenmagőrlemény:

A hideg sajtolásos olaj gyártás során visszamaradt csökkentett olajtartalmú lenmag őrleménye. A lenmag népi gyógyászati felhasználása sokrétű.

A magban található nyálkaanyagoknak köszönhetően a bélben megduzzad nyomást gyakorol, a bélfalra ez által hozzájárul a káros méreganyagok kiürüléséhez.

Rosttartalma miatt gátolja a Candida szaporodását a bélrendszerben, növényi hatóanyagai pedig rákellenes hatással rendelkeznek.

A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 %-a esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58% nélkülözhetetlen zsírsav, amiből tökmagban 15%, a dióban csak 5% van.

A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet, ezért az egyik legértékesebb táplálékunkká vált.

 

Átlagos tápérték (100g termékben):

  • Fehérje: 34,7g
  • Szénhidrát: 9g
  • Rost: 35g
  • Zsír: 8,3g, ebből telített: , omega-3: 4g, omega-6: 2g
  • Nátrium: 50mg
  • Energia: 249 kcal/ 1020kJ
  • Fehérje: 32g
  • Szénhidrát: 6g
  • Rost: 26g
  • Zsír: 11,3g, ebből telített: 1g, omega-3: 2,1g, omega-6: 6g
  • Nátrium: 15mg
  • Energia: 302kcal/1238kJ

 

Lépjen velünk kapcsolatba
Tenkes László

+36-20/210-4936

tenkes.laszlo@becskeicsodajo.hu

H-2693 Becske Dózsa György út 40.